لیست اختراعات محمدحسین مجلس آراءجهرمی
دستگاه لايه نشاني به روش اسپري پايروليز مجهز به هيتر الكتريكي دقيق و كمپرسور هوا با سيستم كنترل هوشمند نگهدارنده ي اسپري ايربراش. روشها و دستگاههاي متفاوتي براي لايه نشاني مواد اكسيدي مانند تبخير فيزيكي، محلول شيميايي و اسپاترينگ وجود دارد كه جملگي پر هزينه و از نظر حجم توليد محدوديت دارند. دستگاه هاي ساخته شده بر پايه اسپري پايروليز نيز داراي معايب و مشكلاتي مانند فاقد كنترل دمايي دقيق در درجه حرارت هاي بالا (600-800) سانتيگراد مي باشند كه در اين دماها بدليل تبخير مجدد گونه هاي آنيوني، لايه نشاني به صورت فلزي توليد مي شود. دستگاه اسپري پايروليز روشي ساده و نسبتا ارزان قيمت، جهت انباشت لايه هاي شفاف اكسيدي، روي زيرلايه هاي بزرگ به صورت چگال و متخلل مي باشد. در اين دستگاه محلول مورد نظر براي لايه نشاني داخل ظرف ساده اي قرار داده شده و نازل اسپري به يك دستگاه كمپرسور كه هواي فشرده را تامين مي كند متصل است. با ورود گاز حامل به داخل نازل، محلول مورد نظر به صورت قطرات بسيار ريز به سمت زيرلايه حرارت داده شده در دماي متناسب با نوع ماده پاشيده مي شود. نازل و مخزن اسپري با يك سيستم هوشمند و كنترل الكترونيكي در زوايا و فاصله هاي دقيق عمل افشاندن را انجام مي دهد. پس از برخورد قطرات ريز با زيرلايه، به علت داغ بودن صفحه و عمل چگالش قطرات، لايه نازك شفاف و يكنواخت بر سطح زيرلايه شكل مي گيرد.
از گذشته تا بحال، بيماريهاي عفوني خطري بزرگ براي سلامتي انسان بوده است. از طرف ديگر بسياري از زخمها و بيماريهاي پوستي علاوه بر مراقبتهاي بهداشتي جهت جلوگيري از عفونت و تشديد عارضه، نيز نياز به حفاظت در برابر پرتوهاي خطرناك فرابنفش خورشيد در طول روز دارند. بنابراين تدابيري كه براي كنترل، مراقب و پيشگيري از بيماريها در نظر گرفته ميشود از اهميت بيشتري برخوردار گرديده اند. ميتوان گفت گياهان دارويي بهترين منبع براي به دست آوردن انواع داروها هستند. ايران از لحاظ آب و هوا و موقعيت جغرافيايي يكي از بهترين مناطق جهان داراي اين نوع منابع غني طبيعي براي اهداف درماني محسوب ميشود. گياه آقطي از جنس ابولوس و گونه سامبوكوس يكي از بهترين گياهان دارويي شناخته شده است كه داراي خواص تغذيه¬اي، ضدعفوني كننده و ضد التهابي ميباشد. در اين تحقيق براي اولين بار با روشي ساده پودرهاي عصاره گياه آقطي-ذرات اكسيدروي تهيه شدند. پودرهاي تهيه شده تابناكي نارنجي، خواص ضد ميكروبي و ضدآفتابي قوي از خود نشان دادند. بررسي نتايج نشان دادند اين پودر ميتواند قابليت توليد انبوه با هزينه بسيار كم در مقايسه با ساير داروهاي شيميايي وگران قيمت را براي مصارف پزشكي، مراقبتهاي بهداشتي و پوشش محافظتي بر روي انواع سطوح حتي بسته بندي مواد غذايي دارا باشدد
بـا وجـود منابع اوليه استخراج كيتوزان در كـشور، توليد آن در مقياس صنعتي با خواص مشخصه كاربردي صورت نگرفته است. در اين فرآيند روش نوين استخراج كيتوزان و نانوكيتوزان با درجه استيلزدايي و پتانسيل زتاي بالا مورد بررسي و فرآيند توليد صنعتي آن ارايه شده است. اين خط مكانيزه توليد داراي 4 قسمت، سنتز كيتوزان، خشككن و اعمالكننده ولتاژ بالا، آسياب گلولهاي و استخراج نانوكيتوزان مشبندي شده است. پوسته ميگو پس از جداسازي ضايعات، وارد مراحل شستشو، خشككردن اوليه و پودرسازي ميشود. سپس براي جداسازي پروتئين و مواد آلي زايد، در محلول اسيدي و بازي شستشو داده شده و به مرحله خشكسازي منتقل ميشود. همزمان با فرايند خشكسازي، ولتاژهاي بالاي، 1000-4000 ولت متناسب با درجه پتانسيل زتاي محصول نهايي نانوكيتوزان به پودر اعمال ميشود ولتاژ اعمالي بهسرعت با بخارات آب واكنش داده و با عبور تحت فشار از لابلاي پودر با مولكولهاي نانوكيتوزان برخورد كرده و باعث افزايش بار مثبت سطح كيتوزان و درجه پتانسيل زتاي محصول نهايي نانوكيتوزان ميگردد. پس از آسيابهاي متوالي در مدت زمانهاي مشخص، پودر كيتوزان به رنج وسيع سايزي، ميكرون و نانومتري مقياس بندي و تفكيك ميشود. پس از توليد محصول نهايي، آناليزهاي مختلف مشخصهيابي ذرات، نانومقياس و خاصيت آنتيباكتريايي آن مورد بررسي قرارگرفته است.
دستگاه هاي تشخيص غلظت و تعيين نوع DNAدستگاهي ضروري براي اندازه گيري DNA مي باشد كه در زمينه هاي ژنتيك و زيستي و بيوتكنولوژي كاربرد زيادي دارد. دستگاه هاي مشابه كه با نور ليزر كار مي كنند داراي قيمت هاي بالايي مي باشند و مقادير قابل ملاحظه اي از DNA را بايد براي تعيين غلظت بكار برد و زمان زيادي براي تعيين غلظت صرف مي شود و حجيم بودن اين دستگاه ها نيز از معايب آنها مي باشد . اما اين دستگاه با نور LED كار مي كند كه هزينه ي ساخت اين دستگاه را بسيار ارزان مي كند و مقدار DNAي استفاده شده براي تعيين غلظت در اين دستگاه بسيار كم مي باشد. و اندازه گيري سريع و كوچك و قابل حمل بودن نيز از امتيازات اين دستگاه مي باشد. داده ها به صورت ولتاژ بر حسب زمان و تبديل فوريه ي آن، يعني تيديل فركانسي ثبت مي شود. از نمودارهاي فركانس بدست آمده مي توان با استفاده از قانون بير لامبرت غلظت نسبي DNA مورد نظر را بدست آورد. با تعيين غلظت DNA مي توان به كنترل كيفي DNA و سنجش ويروس ها و اندازه گيري ميزان آسيب به DNA و كاربرد هاي بسيار ديگر پي برد.
يكي از رايج ترين دلايل ايجاد آلزايمر، تجمعات پروتئين آميلوئيدبتا است. از متدهاي رايج جهت تشخيص ميزان اثر بخشي مواد در كاهش تجمعات آميلوئيدي، استفاده از تست تيوفلاوين تي مي باشد كه بعنوان يك ماركر شناخته شده است اما داراي محدوديت و خطاهايي نيز هست. در اين اختراع، با استفاده از جاروب نوري و مقايسه نتايج بدست آمده از آن با تست تيوفلاوين تي، تاثير پلي فنول ها در حضور و عدم حضور نانوذرات نقره بر روي تجمعات آميلوئيدي در مغز به روش اپتيكي ارزيابي شدند . در دستگاه جاروب نوري با اندازه گيري ضريب شكست غيرخطي مواد و مقايسه آن ها با شدت فلوئورسانس مربوطه، مشاهده مي شود كه با افزايش مقدار ضريب شكست غيرخطي در هر تركيب، ميزان نشر فلوئورسانس مواد كاهش يافته است و به دنبال آن تجمعات آميلوئيدي كم مي شود
موارد یافت شده: 6